Elhelyezkedés

Úszómedence VADAŠ 800m

10 min. – gyalog
2 min. – autóval

Bevásárló központ Aquario 1km

15 min. – gyalog
3 min. – autóval

Gyalogos zóna 600m

8 min. – gyalog
2 min. – autóval

Klinika 2km

25 min. – gyalog
4 min. – autóval

Bazilika Esztergom 3km

40min. – gyalog
8min. – autóval
Párkány egy rendkívül kényelmes fekvésű város, hiszen Szlovákia legdélebbi csücskében található, ahol a Duna a Kováčsky-dombok és a szintén Garam vizei által táplált Piliš-hegység alatt kezd kanyarítani. Előnyei közé tartozik nemcsak a gyönyörű természet, hanem a rendkívül meleg éghajlat is.
Párkányt a nyári hónapokban pihenésre, szórakozásra és vízi sportokra vágyó nyaralók ezrei keresik. Itt található egy terjedelmes termálvízforrás, amely inspirálta a helyieket az első termálfürdő megépítésére. Mára egy nyolcezer látogatót meghaladó befogadóképességű modern komplexum, a Vadaš Thermal Resort épült itt.
Párkánynak azonban több látnivalója van, mint egy termálfürdő. Elsősorban a környező természet védett területen. A sporttevékenységek széles skáláját kínálja, mint például kerékpározás, hegymászás, vadászat, lovaglás… A kulturális emlékek közé tartozik a római katolikus templom és a ritka román stílusú rotunda a közeli Bínben. Hosszú sétákra ideális a Duna-parti sétány, amely már Magyarország határvonala, de akadálytalanul át lehet sétálni egyik oldalról a másikra.
Míg a szlovák oldalról lélegzetelállító kilátás nyílik a szemközti ostrihomi klasszicista bazilikára, amely évekig csak számítógéppel volt megközelíthető, most a turisták átsétálhatnak az új Mária Valéria hídon és felmászhatnak az Ostrihom székesegyház kilátótornyába, amely megközelíthető. mindenkinek térítés ellenében. Innen gyönyörű kilátás nyílik mindkét városra: Párkányra és Ostrihomra. Tehát ismét az egyik hely a szlovák-magyar határon, ahová érdemes ellátogatni, és nem csak nyáron.